Tiden läker alla sår?

Jag har tappat bort mig själv i allt kaos. Jag är här men ändå inte..

Jag är inte samma gamla erica längre. Vill hitta henne igen, men jag vet inte hur. Jag vill inte tillåta mig själv att påverkas mer av allt negativt som händer runt omkring. Det gäller väl att lägga energin och fokus på det positiva ist, men hjälper det? 

Är tid lösningen? Läker tiden alla sår?
Jag hoppas det..

Gamla spöken väcks till liv

Vet inte vad jag ska känna eller tänka. Just nu känner jag allt och ingenting på samma gång. Samtidigt som jag förstår så förstår jag ingenting. Jag vet inte hur jag ska hantera situationen. Behöver få ur mig allt, men jag vet inte hur. Jag vet ju inte ens vad jag känner, tycker eller tänker. Jag vill förstå, det vill jag verkligen. Men när de inblandade inte vill prata så är det näst intill omöjligt..

Jag trodde allt gick i rätt riktning - mot en lösning.
Men tydligen så hade jag fel. Vi står uppenbarligen och stampar på samma ställe som förr och jag vet inte hur vi ska ta oss vidare mot nästa steg. Jag vet inte vad jag kan göra. Jag tror ärligt talat inte att jag kan göra så mycket. Jag kan inte göra något som förändrar situationen.. Jag känner mig så maktlös.

Jag vill ju bara vara lycklig, är det så fel?

Varför har vi så svårt att kommunicera?

Ja, det är en fråga som jag har gått omkring och funderat på nu på sista tiden. Varför har vi så svårt att vara öppna och ärliga och prata med varandra? Vad är det som gör att vi har så svårt att kommunicera?

Jag har ännu inte kommit fram till något bra svar på den frågan. Men jag vet att jag själv har svårt att öpna upp mig och prata med människor. De peroner som jag känner att jag kan öppna upp mig för och lita på till 100 procent är få, väldigt få. Vilket är lite sorgset. Men sant..
Men jag förstår inte varför?
Vad är det vi är så rädda för?
Vad är det värsta som kan hända?!

Ibland önskar jag inget hellre än att jag vore lite mer som "alla andra". Jag skulle vilja öppna upp mig mer än vad jag gör, men jag vet inte hur, det ligger väl helt enkelt inte i min natur. Enligt mina erfarenheter så har många utav oss svårt att kommunicera. Och många har speciellt svårt för att öppna upp sig och låta någon komma riktigt nära. Man vill inte visa sig sårbar. Man bygger upp murar för att skydda sig mot allt möjligt - alla har vi väl olika orsaker och olika saker vi vill skydda oss själva emot. Och det är inte ofta man släpper in någon innanför de där murarna vi värderar så högt.. Det är hemskt att det har gått så långt att man förknippar sårbarhet och öppenhet med svaghet...

Men det är inte svagt att visa sig sårbar, det är inte svagt att visa sina känslor och våga släppa någon riktigt, riktigt nära. Det är starkt! Det är oerhört starkt och modigt att tillåta sig själv att öppna upp sig och blotta sina innersta och djupaste känslor coh funderingar. Det är starkt att tillåta sig själv att gråta ut i en kärleksfull famn...

Jag hoppas att vi alla är lite starkare nästa år...


Tiden räcker inte till

Önskar att ett dygn var lite längre än vad det är. Jag hinner helt enkelt inte med. Jag har så många bollar i luften nu så jag hinner knappt med det jag måste,
och ännu mindre det jag vill...


RSS 2.0